Als je een gloednieuwe Ford Kuga plug-in hybride hebt gekocht is het devies de auto niet op te laden.

Een opmerkelijke ontwikkeling met betrekking tot de Ford Kuga PHEV. De autofabrikant heeft in Europa de verkoop van het model gestaakt. Klanten die de auto al geleverd krijgen worden verzocht de auto absoluut niet op te laden, maar gewoon te blijven rijden op benzine.

De verkoopstop komt nadat Ford een probleem heeft ontdekt met de batterijen. Het gaat hier om de Kuga plug-in hybride die in het eerste halfjaar van 2020 zijn geproduceerd. Het batterijpakket kan overhit raken met alle gevolgen van dien. In het ergste geval vat de SUV vlam.

Volgens Autocar zijn al vier Kuga’s plug-in hybride in de fik gegaan. Al deze gevallen vonden vòòr 26 juni plaats. Ford heeft nog niet exact vastgesteld waar het probleem ligt, maar duidelijk is dat de batterijen veel warmer worden dan de bedoeling is. En met het warme weer op dit moment kan dat ontzettend gevaarlijk zijn.

Klanten met een Ford Kuga plug-in hybride die geproduceerd is voor 26 juni worden gevraagd de auto dan ook niet op te laden. Het aantal geproduceerde auto’s ligt niet schrikbarend hoog. Wereldwijd gaat het om 27.000 auto’s. De Ford dealer zal ongetwijfeld met klanten contact opnemen voor verdere vervolgstappen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.