de wereld volgens OrangeGas
Groengas was al verkrijgbaar bij OrangeGas, maar snelladen wordt ook mogelijk in groot Amsterdam. Te beginnen in de haven.

Het aantal afgelegde elektrische kilometers neemt nog steeds toe, ook bij zakelijke gebruikers wordt elektrisch rijden steeds populairder. Die constatering heeft OrangeGas doen besluiten om in groot Amsterdam snelladers te plaatsen bij de eigen locaties. De eerste snellader is eind vorige maand geopend bij het station Haven (Australiëhavenweg 116), te vinden in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

Misschien wel het beste nieuws is de concurrerende prijs. Voor de snelladers wordt een tarief gehanteerd dat vergelijkbaar is met een gewone laadpaal, namelijk € 0,30 kWh. Op deze manier komt men de veelrijder tegemoet. De stroom van de laders is afkomstig van 100 % Nederlandse wind van Boerderijstroom. Boerderijstroom levert groene stroom uit Nederlandse energieprojecten van lokale boeren, ondernemers en particulieren.

In het eerste kwartaal zullen nog snelladers worden geplaatst bij de AVIA tankstations Skoon in Oostzaan en Rozenburg bij Schiphol. De snelladers voldoen aan de Chademo-standaard. In een CCS-laadaansluiting wordt helaas niet voorzien, zodat snelladen met bijvoorbeeld een BMW i3 of Hyundai Ioniq niet tot de mogelijkheden behoort. Met een adapter is het wel mogelijk om een Tesla op te laden.

Afbeelding: screenshot website OrangeGas


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.