OrangeGas-pomp
Meer tankstations met milieuvriendelijke brandstoffen.

Minder dieselverkoop. Of sterker nog, het ontdieselen van Nederland. Dat is het doel van OrangeGas en Meewind. Want voertuigen die rijden op diesel zijn verantwoordelijk voor een fikse uitstoot van fijnstof en stikstofoxide. De bestelbus komt er wederom bekaaid vanaf. Met het gemiddelde busje worden nogal wat kilometers gemaakt, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met het verbruik.

OrangeGas wil eraan bijdragen dat bestelbussen op groen gas of (groene) stroom gaan rijden, om de uitstoot verregaand te reduceren. De groene pomp heeft een geheel gesloten keten van groengasproductie tot aan tankstation. Dat groengas is ook wel bekend als CNG. De pomp biedt verder CO2 voor milieuvriendelijk koelen en groene stroom voor het snelladen van lege accupakketten. In de toekomst valt er ook waterstof en Liquified Bio Gas (LBG) te verkrijgen.

Per jaar stijgen de verkopen met 35 tot 40 %. Een goede uitgangspositie om uit te breiden. Nu zijn er twee productielocaties van groengas en 65 tankstations met uitsluitend schone brandstoffen. Door de investering van Meewind hoopt OrangeGas snel te groeien naar 1.000 tankstations. Meewind heeft aandelen overgenomen van GP Groot en Stichting Doen.

Het aantal snelladers bij OrangeGas-tankstations wordt overigens ook uitgebreid.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.