Tankstation van Orangegas in Utrecht
Waterstof kan rekenen op een toenemende populariteit, daarbij gesteund door de nodige subsidies.

Het is een brandstof waarnaar het in Nederland lastig zoeken is. Waterstof is maar op enkele locaties verkrijgbaar. Gelukkig komen er steeds meer tankstations die deze brandstof verkopen. OrangeGas blijft niet achter. Dat is voor de hand liggend, want OrangeGas is gericht op alternatieve brandstoffen.

Bij tachtig stations in Nederland en veertig in Duitsland wordt cng verkocht. Het cng dat wordt verkocht door OrangeGas wordt ook wel aangeduid als groengas, het is namelijk aardgas van de milieuvriendelijke soort. Met een subsidie van € 800.000 uit het Europese BENEFIC-project nemen ook de ambities toe. Het geld zal worden aangewend voor de bouw van waterstoftankstations in Amsterdm en Utrecht. Verder zullen er in samenwerking met Nissan zeven snelladers worden geplaatst in Amsterdam, Utrecht en Brussel. Het lijkt hierbij om Chademo-snelladers te gaan, vermoedelijk ontbreekt de populaire CCS-aansluiting. In Brussel komen ook twee nieuwe locaties om cng te tanken.

In de toekomst wil OrangeGas ook blauwe diesel en lbg gaan aanbieden, laatstgenoemde is de duurzame versie van lng. Verder zijn er plannen voor parken met zonnepanelen. Groei is het streven. (Via: tankpro.nl)

Foto: tankstation van Orangegas in Utrecht


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.