Orangegas
OrangeGas heeft in samenwerking met financierder Meewind de biogas-productielocaties in Mijdrecht en Beverwijk overgenomen van Biogast Sustainable Energy.

De activiteiten zijn ondergebracht in een nieuwe vennootschap genaamd OrangeGas Projects. Meewind is voor 20 procent aandeelhouder en OrangeGas voor 80 procent. Met deze twee productielocaties beheerst het Nederlandse bedrijf nu de hele Groengas-keten.

De locatie in Mijdrecht is gelegen op de rioolwaterzuivering van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV). AGV en uitvoeringsorganisatie Waternet zijn verantwoordelijk voor het waterbeheer in deze regio. De biogas-fabriek in Beverwijk staat op de rioolwaterzuivering van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). HHNK is verantwoordelijk voor het waterbeheer in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.

De verwachting is dat beide locaties samen 1,2 mio kuub Groengas kunnen produceren. De volledige productie zal worden aangewend voor de Groengas-tankstations van OrangeGas door heel Nederland. Met deze productiecapaciteit kunnen een kleine 700 lease-auto’s of 50 afvaltrucks een jaar lang op Groengas rijden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.