Aanschouw het kunstzinnige resultaat van een Italiaanse “Switch to Pure Volvo” designwedstrijd.

Deelnemers moesten een zonne-energie systeem teken dat in alle opzichten aansluit bij de Volvo V60 Plug-In Hybrid. De meest voor de hand liggende oplossing is het dakpaneel vervangen door een zonnepaneel of de ramen voorzien van doorzichtige zonnecellen, maar nee. Het moest een tijdelijk paviljoen worden, waaronder de V60 zal worden getoond – en geladen – op beurzen en presentaties in de open lucht.

Synthesis Design + Architecture’s (SDA) kwam met een prachtig design van gevleugelde zonnepanelen. (KLIK voor groot) Het ‘zeil’ van deze “Pure Tension Pavilion” zal bestaan uit polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE) met geïntegreerde fotovoltaïsche panelen. Koolstofvezel stangen houden het paviljoen staande.

Naast mooi zijn en de V60 van stroom voorzien, is het paviljoen ook op te klappen tot een handzaam pakketje dat in de kofferbak past. Op het volgende evenement moet hij eenvoudig op te zetten zijn. SDA: “Het benadrukt de kwaliteiten van dynamische vorm, interactiviteit, visuele impact, functionaliteit, en efficiëntie om een nieuwe tijdelijke structuur te creëren, dat zowel iconisch is als hoge prestaties levert”.

Naast een eyecatcher op evenementen zou het kunstige paviljoen ook een ideale accessoire zijn voor avontuurlijke automobilisten die zich in gebieden begeven waar er weinig tot geen laadpalen zijn. Het is dan een kwestie van stoppen en de ’tent’ opzetten. Terwijl de baasjes aan het lunchen zijn wordt de accu opgeladen.

Er wordt nog gewerkt aan de realisatie van de Pure Tension Pavilion. We zullen ‘m voor het eerst in het echt te zien krijgen op 15 december 2013 in Rome.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Volgende keer wat meer tussenpunten op die randcurve zetten, anders ziet het er bij het renderen zo hoekig uit. Zoals nu, dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.