Het is de oudste regel in het autoboek. Hoe meer modellen je verkoopt, des te goedkoper worden de ontwikkelings- en productiekosten per saldo. De volgende generatie Leaf gaat hiervan profiteren en krijgt de beschikking over een paar leuke nieuwe technieken.

Volgens AutoExpress moet er over iets meer dan twee jaar een nieuwe generatie Leaf ten tonele verschijnen. Deze wordt een stuk lichter dan de huidige en krijgt een grotere accucapaciteit aangemeten. Dat betekent natuurlijk een langere rijafstand. In Nederland beginnen de prijzen van de huidige Leaf bij 32.839 euro, hoeveel goedkoper de volgende wordt is nog niet bekend.

Onlangs presenteerde Nissan een systeem dat de weg naar draadloos opladen moet inslaan. Het systeem van Nissan maakt gebruikt van elektromagnetische inductie. Een Nissan Leaf die is uitgerust met een een energie-opvangsysteem kan boven de unit worden geparkeerd en het opladen begint vervolgens automatisch. Volgens Nissan hoeft het parkeren niet bijzonder secuur te gebeuren, zolang de systemen bij elkaar in de buurt zijn kan er stroom getransporteerd worden. Volgens insiders is het vrijwel zeker dat de nieuwe Leaf hiermee wordt uitgerust.

Dit jaar verwacht Nissan 20.000 Leafs weg te zetten, in 2016 moet dit zijn opgelopen tot een ambitieuze 1.6 miljoen stuks. Het laat zien dat Nissan meer en meer inzet op elektrisch vervoer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

1.6 mio Leaf2’s, das ambitieus. Met 20.000 per jaar van de huidige, zouden ze bij de lancering van de nieuwe meteen al minstens een vertienvoudiging van de verkoop moeten verkrijgen. Anders raken ze er niet.

Of bedoelen ze 1.6 mio ElektroNissans? Dus met een eMicra erbij bvb…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.