De Nissan GT-R is nog lang niet uitgespeeld. Eind dit jaar volgt er een ingrijpende facelift, waarbij de 911-concurrent waarschijnlijk een 7-Speed versnellingsbak krijgt. Toch wordt er al volop gespeculeerd over zijn opvolger.

In 2007 kwam de GT-R met 480 pk uit een 3.8-liter V6 op de markt. Een aantal updates verder en de vierwielaangedreven sporter levert inmiddels 550 pk en vermorzelt hij menig concurrent. Heel even was er sprake van dat er geen opvolger voor het technologische hoogstandje van Nissan zou komen, maar die geruchten zijn inmiddels ontkracht. Sterker nog, de volgende generatie GT-R zou wel eens een hybride kunnen worden.

Deze geruchten worden gevoed door een opmerking van Nissans Amerikaanse marketingbaas Jose Munoz op de New York Autoshow. We quoten: “…Stay tuned later this year for news that will electrify our legions of GT-R fans worldwide.”

Probeert Nissan GT-R fans wereldwijd langzaam op te warmen voor een GT-R met hybride-aandrijving? Het zou ons in ieder geval niet verbazen. In de top van supercarland is de toevoeging van een elektromotor inmiddels zo goed als ingeburgerd. Denk aan de Porsche 918 Spyder, McLaren P1 en LaFerrari, allen voorzien van een elektromotor in de aandrijflijn om zowel meer vermogen te leveren als de CO2-uitstoot te drukken.

De opties voor de GT-R R36, die mogelijk in 2017 op de markt komt, zijn onder meer de aandrijflijn van de Infiniti Essence concept uit 2009 of de Infiniti M35h in aangepaste vorm.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.