Verscheping van BMW i3's
Er zal een moment komen dat de huidige BMW i3 definitief aan het einde van zijn levenscyclus is geraakt.

Dat is voorlopig onvoorstelbaar, want de BMW i3 heeft nog altijd een modern en vernieuwend voorkomen. Maar in zekere zin is dat schijn die bedriegt, het model is weliswaar kortgeleden opgefrist, de marktintroductie was in 2013. In de tussenliggende jaren is er veel veranderd. Elektrisch rijden is van uitzondering langzaamaan mainstream aan het worden. Het hoeft niet nogmaals gemoreerd te worden, maar alle merken zetten in op elektrische aandrijflijnen in verschillende vormen.

Dat betekent bij BMW dat elk model zoveel mogelijk aandrijvingsvarianten moet krijgen, daarover schreven we eerder al. Geleidelijk ontvouwt de toekomst van het Beierse merk zich. Een maand terug werd bekend dat de modelnamen i1 tot en met i9 en iX1 tot en met iX9 zijn vastgelegd. In 2020 maakt de BMW X3 met elektrische aandrijving zijn opwachting, vermoedelijk onder de naam iX3.

Interessanter is hoe de huidige i-reeks wordt voorgezet. De huidige BMW i3 krijgt geen echte opvolger, maar zal worden vervangen door de iX1. Een auto die in 2022-2023 valt te verwachten. Het is een vijfdeurs crossover, met een stalen carrosserie. Er wordt afscheid genomen van de dure bouwwijze van en daarmee materialen als carbonfiber en aluminum.

De nieuwe BMW i3 is een 3-serie. Een concurrent van de Tesla Model 3, zij het met naar keuze een verbrandingsmotor, plugin-hybride aandrijflijn of volledig elektrische aandrijving. Deze auto moet in 2022 op de markt komen. Vanaf 2025 is de BMW i5 te koop. Een crossover met stijlelementen van een traditionele sedan, coupe én stationwagon. Dat klinkt als een wervelende mix. Hopelijk is de auto gebaseerd op de i Vision Dynamics. Verschillende accupakketten worden aangeboden, met een capaciteit die ligt tussen de 60 en 130 kWh.

Interessante tijden, maar nu elektrisch rijden de massa moet gaan aanspreken gaan de scherpe randjes er wel wat vanaf. Ergens is dat jammer. (Via: greencarreports.com)

Beeld: verscheping van BMW i3’s


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.