Tesla Semi trekker-trailercombinatie
Het testen met de Tesla Semi gaat immer door. Ook nu hangt er gewoon een trailer achter de vrachtwagen.

Tesla gaat voortvarend te werk met de ontwikkeling van nieuwe modellen. Van de nieuwe Roadster bestaat wel degelijk een demonstratiemodel en de Semi lijkt met de regelmaat van de klok te rijden op de Amerikaanse highways. Al enige tijd ook gewoon met een trailer erachter. Nu is er een rode Semi gezien op Interstate 45 in Californië, de foto komt van Reddit.

Het is de enige manier om erachter te komen of alles werkt zoals de bedoeling is, de Tesla Semi gewoon gebruiken zoals bedrijven dat ook zullen doen. Zodat de ervaring uitwijst of het rijbereik voldoet, of dat er met bepaalde alledaagse omstandigheden toch geen rekening is gehouden. Er is uiteraard nog tijd om de Semi verder te verbeteren. Wel is eerder gemeld dat de productie in 2019 start.

Het rijbereik moet uitkomen op maximaal 600 mijl en dat komt aardig in de buurt van de 1.000 kilometer. Dat is heel wat meer dan de gemiddelde elektrische vrachtwagen lijkt te bieden. De Tesla Semi zou wel eens de keuze kunnen worden voor transportbedrijven die wel zoveel mogelijk elektrisch willen gaan rijden, maar zo min mogelijk concessies willen doen aan de inzetbaarheid. Zeker wanneer het het beloofde netwerk van Megachargers er ook komt. Want uiteraard is er veel energie nodig om de accupakketten gevuld te krijgen. Goed werkende snelladers zijn derhalve onmisbaar.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zo vanuit deze hoek op de foto lijkt het veel meer op een normale trekker. Niets futuristisch. Gewoon. Een trekker met een oplegger.

Bereik is wel ziek er. Zou mooi zijn als ie ook echt 1000km haalt met lading. Dan wordt Europa een stuk schoner. Nederland-Spanje met elke 2 uur een verplichte stop voor de chauffeur (en bijladen) en dan tijdens het lossen èn gedurende de slaapstop weer vol knallen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.