Model X
De Model X lijkt het probleemkindje van Tesla te worden.

De elektrische auto komt namelijk meermaals negatief in het nieuws. Opnieuw duiken er klachten op. Dit keer van eigenaren die problemen ondervinden met de falcon-deuren en de elektrische ramen. Zo bericht de Wall Street Journal over een vrouw die vertelde dat de achterdeuren van haar Model X niet meer open gingen. De kinderziektes schijnen vooral voor te komen bij vroege modellen.

Ook het Amerikaanse Consumer Reports bericht over fouten. Klanten zeggen dat de sensoren van de falcon deuren regelmatig falen, waardoor deze een laag plafond raken met schade tot gevolg. Ook wordt er gesproken over ramen die niet meer open of dicht willen en een vastgelopen infotainment systeem.

De Model X had onlangs nog te maken met een vrijwillige terugroepactie. Het ging toen over problemen bij de derde zitrij. Een woordvoerder van Tesla zegt tegenover TechCrunch oplossingen te zoeken met klanten die problemen ervaren. Volgens Tesla zijn de problemen individueel op te lossen en is een nieuwe terugroepactie dan ook niet nodig.

Model X

Foto’s via een Tesla forum


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heeeel oude koek !!!! Te laat…

Gewone deuren = veel betrouwbaarder, lichter, goedkoper, en sneller te fabriceren en te openen/sluiten.
Model X lijkt me niet aantrekkelijk als de garantie is verlopen….vrees dat ze er ook niks op gaan verdienen wegens alle garantie claims

(Ben een groot Tesla fan maar begin me fors te ergeren aan het onnodig moeilijk doen van het bedrijf)

@fit4fun:
Heeft Musk ooit niet gezegd als hij het over kon doen, never nooit aan die Falcon deuren was begonnen?

Het is wel een geinige gadget, maar als het niet werkt is het gewoon kut.

@Rob: voordeuren lijken mij ook problematisch: duur en kwetsbaar wegens elektrisch openen en dus nog meer sensoren etc

En: geen deurgreep…..dus na een crash wordt het voor omstanders / hulpverleners en bijvoorbeeld brandweer erg lastig om die deuren open te trekken….

@fit4fun:
Vind het toch wel jammer van de Model X, want het lijkt mij zo’n ontzettend fijne wagen! Maar op dit soort ongein zit niemand te wachten…. Hopelijk pakken ze het bij de Model 3 beter aan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.