TU Delft wint WSC 2015
Voor de zesde keer in de geschiedenis hebben studenten van de TU Delft de World Solar Challenge in Australië op hun naam geschreven. Maar het podium kleurde nog verder oranje.

De World Solar Challenge is traditioneel een evenement waar Nederlandse teams sterk op inzetten, en ook in uitblinken. Op zich vrij grappig dat het Nederlandse succes helemaal aan de andere kant van de wereld behaald moet worden, maar Down Under heb je nog volop de ruimte, en zijn de weercondities bovendien gunstig.

In de Challenger-klasse startten twee Nederlandse teams, Delft en Twente. Na de start in Darwin 5 dagen geleden kwamen de teams in een 1-2 als snelste over de streep in Adelaide, 3.000 kilometer verder, waarbij Delft het evenment met de Nuna8 voor de zesde keer in de geschiedenis op zijn naam schreef. De gemiddelde snelheid lag op 90 km/u.

De Universiteit Twente werd knap tweede met de Red One, op slechts 8 minuten en 20 seconden van hun landgenoten. Een aanvaring met Geert Wilders en een koala een kangoeroe tijdens testwerk strooide zand in de machine, maar schakelde het team gelukkig niet uit. Zo te zien waren de Tukkers dolblij met de 2e stek, en terecht:

De TU Eindhoven complementeert het deelnemende Nederlandse trio, in de Cruiser-klasse staat de Stella Lux uit 040 met een dag te gaan knap tweede, achter een Japans universiteitsteam.

De uitslag hier volgt over 1 of 2 dagen, wel wisten de Eindhovenaren nu al een afstandsrecord te boeken. (via Autoblog)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen reacties mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.