Tesla Model S in Nederland
Langzaam stromen de cijfers over 2014 binnen, nu al is duidelijk dat Tesla in 2014 een flinke groei in verkopen heeft gerealiseerd ten opzichte van vorig jaar.

2014 was zoals verwacht een weinig succesvol jaar voor de Nederlandse autobranche, het totaal aantal verkochte auto’s is blijven steken op 387.835 auto’s, op 2009 na het slechtste jaar sinds 1969. Volkswagen is nog altijd het best verkochte merk van Nederland, al zagen ze de verkoop met 14,5% afnemen.

Niet elk merk heeft te kampen met dalende verkopen, met 1465 registraties zijn er in 2014 22,6% meer Tesla’s op kenteken gezet dan in 2013, toen het aantal registraties bleef steken op 1.195 stuks. Daarmee bezit Tesla een 26e plek in de merkenranglijst in Nederland, vlak achter merken als Honda (1501 stuks) en Alfa Romeo (1591 stuks). Daar waar deze meerdere modellen aanbieden, biedt Tesla alleen de Model S aan. De cijfers worden wel be├»nvloed door het feit dat pas in augustus 2013 de eerste Model S’en werden uitgeleverd in Nederland, kijk je naar het aantal verkopen per maand, dan is de verkoop dus een stuk teruggelopen.

Mitsubishi Outlander PHEV
Een compleet overzicht van modellen is nog niet bekend, wel weten we welke modellen zich naar een plekje in de top 10 hebben weten te vechten. Volkswagen legt met de Golf bezit op de eerste plek, de Renault Clio en de Peugeot 308 staan op respectievelijk plek twee en drie. Op tien vinden we de Mitsubishi Outlander met 8.275 registraties. Hoewel Mitsubishi ook conventionele benzine- en dieseluitvoeringen van de Outlander verkoopt, zal het leeuwendeel van de registraties voor de PHEV zijn. Deze SUV met 7%-bijtelling is dan ook de populairste plug-inhybride van Nederland.

Fotocredit: Lucas23, autojunk.nl


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.