Stichting E-laad zal in de gemeente Landerd komend voorjaar twee oplaadpunten voor elektrische auto’s plaatsen. Bij beide oplaadpunten zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar. Onlangs werd door de stichting bekendgemaakt dat het duizendste publieke oplaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik is genomen.

“De markt voor elektrisch rijden ontwikkelt zich in een snel tempo, constateert wethouder Tindemans. “Dat is goed nieuws, want elektrisch rijden verbetert de luchtkwaliteit, is stil en duurzaam. Als gemeente kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling door het plaatsen van elektrische oplaadpalen.” Voor een brede introductie van elektrische vervoersmiddelen is het volgens de wethouder essentieel dat deze op zo veel mogelijk locaties kunnen worden opgeladen. “Nu al zijn er diverse typen elektrische voertuigen te koop, maar de komende jaren komt vrijwel elk groot automerk met elektrische modellen. Gevoegd bij de stimuleringsmaatregelen van de Rijksoverheid geeft dat de verwachting dat al in de komende jaren steeds meer elektrische voertuigen in het straatbeeld gaan verschijnen.”

Met de komst van de oplaadpunten wordt volgens Tindemans het bekende ‘kip-ei-probleem’ opgelost. “Er wordt nog te weinig elektrisch gereden omdat er te weinig laadfaciliteiten zijn en er zijn te weinig laadfaciliteiten omdat er nog te weinig elektrische auto’s zijn. De ervaring die we opdoen met de laadpalen kunnen we voor de toekomst en in de regio gebruiken om de komende jaren het elektrisch rijden en het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte verder te ontwikkelen. Ook particulieren kunnen namelijk verzoeken om laadpalen.”


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.