The New Motion heeft onlangs samen met Alliander een nieuw type oplaadpunt gepresenteerd, die is voortgekomen uit een ontwerpwedstrijd in 2009. Deze Loloo kent geen vaste prijs, maar kan worden aangeschaft voor een vast bedrag per maand. Amsterdammers die er één aanschaffen krijgen er ook nog subsidie overheen.

Voor deze prijs krijg je een oplaadpunt aan huis (of elke andere plek) en een service waarmee online is bij te houden hoeveel stroom er verbruikt wordt en wat dus het verbruik van een elektrische auto is. Tegen een meerprijs kun je een design op de Loloo laten zetten.

De bedrijven achter de Loloo willen uiteindelijk een community van gebruikers en aanbieders vormen. Zo kunnen Loloo-leden gebruik maken van elkaars oplaadpunt en deze locaties opzoeken middels een app. Overigens is de kans dat een oplaadpunt van Loloo aan huis het stroomnet overbelast vrijwel uitgesloten. Loloo weet hoeveel stroom er veilig gebruikt kan worden. Een auto vraagt 16 van de 25 Ampere die standaard als capaciteit in een huis aanwezig is. De auto zal tijdelijk langzamer laden – zolang bijvoorbeeld de waterkoker aan staat. (bron: thenewmotion.com)

https://www.youtube.com/watch?v=iMEsIttzY_0


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik wil er wel eentje met een McDonalds-logo, lekker verwarrend;)

PS: De installatiekosten van de loloo – uitgaande van een standaard installatie – zijn €550,- excl. BTW…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.