Open Haard
Want het is hartstikke vervuilend.

Romantisch en heerlijk, zo’n ouderwetse open haard. Tegelijkertijd is het stoken van een vuurtje behoorlijk vervuilend. Wie de haard ongeveer twee uurtjes laat branden stoot evenveel fijnstof uit als een auto die een afstand van 1.000 kilometer aflegt, dat concludeert de Vlaamse Milieumaatschappij.

Een stookalarm moet mensen bewust maken van deze milieuonvriendelijke activiteit. In fijnstof zitten bovendien polyaromatische koolwaterstoffen. Dit zijn kankerverwekkende stoffen die de lucht in worden geblazen. Fijnstof blijft vooral in de lucht hangen op koude, windstille dagen. Precies dagen waarop men de open haard ontsteekt.

Met een stookadvies hoopt de Vlaamse Milieumaatschappij dat men minder snel vuur zal maken. Het advies geldt niet alleen voor de open haard, maar ook gezeligheidsstokers die zo nu en dan een vuurtje maken. De branchevereniging wil dat mensen minder vaak de open haard aansteken. (via De Morgen)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Conclusie: linkse lamzakken hebben weer een stok gevonden om mee te slaan. Liever mensen in de kou laten verrekken. Assholes.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.