Electric Superbike
Racen met elektrische motoren, op Europese circuits.

In de Open Electric Superbike Competition lijkt alles mogelijk te zijn, zolang deelnemers maar in teamverband racen en zich met een elektrische motorfiets of superbike aan de start melden. Veel is nu nog onduidelijk, maar de competitie krijgt in de komende maanden haar vorm. Er is plaats voor in totaal 15 teams, die zich vanaf februari bij de organisatie kunnen melden.

Directeur Jeroen Goudswaard licht de nieuwe raceklasse toe: “Het inaugurele seizoen is uniek. Vooralsnog zijn er geen klasses geweest die openstaan voor zowel prototypes als aangepaste productiemotoren met een hoog vermogen. We hebben de regels verruimd wat helpt om te innoveren en de competitie te voeren met cutting edge techologie.”

De races moeten worden verreden in de maanden juli en augustus. Uiteraard poogt ook deze raceklasse om zieltjes te winnen voor elektrisch rijden. Net als de Formule E dat bijvoorbeeld doet. Want elektrisch rijden is nu eenmaal hartstikke vermakelijk en het kan alsnog knalhard gaan, zoals we hier allen weten.

Nu maar hopen op het welslagen van deze nieuwe raceklasse voor motorfietsen.

Beeld: elektrische superbike, genaamd Electric Superbike


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.