Zoals eerder aangekondigd is nu ook de Opel Zafira Tourer beschikbaar in Bi-Fuel uitvoering. Onder de motorkap vindt men een 1.4 turbomotor goed voor 140 pk die zowel LPG als benzine lust. De motor levert hetzelfde vermogen en koppel (200 Nm) in de zuinige LPG-modus als in de benzinemodus.

In de LPG-modus verbruikt de 1.4 Bi-Fuel turbomotor van de Zafira Tourer 8,6 liter brandstof per 100 kilometer, wat overeenkomt met 139g/CO2 (benzinemodus: 6,7 l/100 km, 156 g/km CO2). In vergelijking met benzine is rijden op LPG ongeveer 40 procent goedkoper (op basis van een gemiddelde prijs voor benzine). Tanken wordt hierdoor goedkoper en de CO2-uitstoot daalt.

De 1.4 Bi-Fuel-turbomotor van de Zafira Tourer is geoptimaliseerd voor gebruik van LPG. De motorkleppen en klepzittingen zijn versterkt en het motormanagementsysteem is geoptimaliseerd. De LPG-tank met een bruikbare inhoud van ongeveer 69 liter is geïntegreerd onder de vloer van de auto, zodat er geen laad- en interieurruimte verloren gaat. Met een volledig gevulde brandstoftank heeft de Zafira Tourer een theoretische actieradius van 650 kilometer. Als daarna ook de benzinetank gebruikt wordt, is de theoretische actieradius zelfs 1.500 kilometer.

De bestuurder kan gemakkelijk overschakelen van LPG naar benzine en dit gebeurt ook automatisch wanneer de LPG-tank leeg is. Wanneer de auto op LPG rijdt, gaat er een LED-display branden, dat weer uitgaat zodra het voertuig overschakelt op benzine. De brandstofmeter toont de inhoud van zowel de LPG- als de benzinetank.

Bi-Fuel ecoFLEX is verkrijgbaar vanaf 29.995 euro.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.