Deze elektrische personenauto heb je als het goed is al eerder gezien.

Opel Zafira-e Life komt als déjà vu

Het nadeel van autofabrikanten die platformen delen is dat er veel vergelijkbare voertuigen op de markt komen. Het voordeel voor de autobouwers is dat de ontwikkelingskosten lager liggen, met -als het goed is- een lagere prijs voor de uiteindelijke koper.

We kregen enkele weken geleden de Peugeot e-Traveller voorgeschoteld. Daarna kwam de Citroën e-Spacetourer. En vandaag is het de beurt aan de Opel Zafira-e Life. Uiteindelijk komt er ook nog een elektrische Toyota Proace Verso.

Ze delen allemaal dezelfde techniek. Dit is dus een herkenbaar verhaal als je goed hebt opgelet bij de vorige auto’s. De Opel Zafira-e life komt met twee batterijvarianten op de markt. Met een 50 kWh accupakket en met een 75 kWh accupakket. De actieradius komt uit op 230 kilometer voor eerstgenoemde en 330 kilometer voor de duurdere 75 kWh variant.

Je kunt de Opel Zafira-e Life in twee lengtevarianten bestellen. Als 4,95 meter lange personenauto en als 5,30 meter lange personenauto. Met het 50 kWh accupakket heb je een halfuurtje aan de DC-lader nodig om de batterij voor 80 procent te laden. De 75 kWh versie doet er een klein kwartiertje langer over.

Het is nog onbekend wat de elektrische Opel Zafira-e Life moet gaan kosten. De Duitse autofabrikant maakt pas in een later stadium de prijzen officieel bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.