Het Duitse automerk heeft flinke plannen op het gebied van e-mobiliteit. Nu de Ampera klaar is voor zijn marktintroductie en er inmiddels al 6.000 orders geschreven zijn voor de auto met een range extender aan boord, is het tijd om te kijken naar de volgende EV-opties van het merk. Automotive News kreeg van Opel’s chef marketing en sales Alain Visser te horen wat die plannen ongeveer zijn.

Visser bevestigde dat er plannen zijn om de kleine Opel RAK-e in productie te nemen, een tweezitter die dit jaar in conceptvorm werd onthuld op de IAA in Frankfurt. Dit jaar nog moet er een beslissing komen of de onconventionele auto daadwerkelijk in grote oplage gemaakt zal worden. De auto zal dan ongeveer tien- á twaalfduizend euro moeten gaan kosten en de assemblage zal vermoedelijk plaatsvinden bij het Oostenrijkse Kiska, een KTM-tak die ook meehielp met de ontwikkeling van de RAK-e.

Verder kondigde Visser aan dat Opel werkt aan nóg een kleine elektrische auto. Verdere details werden niet vrijgegeven, maar het zou gaan om een evenknie van de volledig elektrische Chevrolet Spark die in 2013 door GM onthuld zal worden.

Mochten ze voor de titel van ‘EV Marktleider’ willen gaan, dan zal Opel het moeten opnemen tegen Nissan. Die kondigde gisteren aan dat ze -zowel Nissan als concerngenoot Renault- in 2016 jaarlijks 1,5 miljoen elektrische auto’s wil verkopen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.