De crossover uit Duitsland is revolutionair anders.

Opel Mokka-e is volledig elektrisch

Het ‘nieuwe’ Opel kiest duidelijk voor elektrificatie. Onder het oog van moederconcern PSA zullen de komende jaren steeds meer elektrische Opels opduiken. Dat nieuwe offensief begon met de Corsa-e en vandaag is daar de Mokka aan toegevoegd.

De tweede generatie Opel Mokka-e beschikt over een 50 kWh accupakket. De elektrische crossover brengt je 332 kilometer ver op een volle acculading. De elektromotor in combinatie met het accupakket is goed voor 136 pk en 260 Nm koppel. In vergelijking met de oude auto is de nieuwe Mokka 125 mm korter geworden. Daarmee levert de auto ook in op bagageruimte. Je kunt er 350 liter aan spullen in kwijt. Dat is 6 liter minder in vergelijking met zijn voorganger. De 2 mm langer wielbasis resulteert wel in meer zitruimte voor de passagiers achterin. Dankij het nieuwe platform is de Mokka 120 kg afgevallen in vergelijking met het oude model.

De Opel Mokka pakt nog een primeur. Voor het eerst op een Opel zien we het Pure Panel display. Het doet een beetje denken aan Mercedes. Je hebt twee digitale schermen die als het ware doorlopen. De bestuurder kijkt naar een 12-inch display achter het stuur.

Wat de tweede generatie Opel Mokka moet gaan kosten is nog niet bekend. Er komen ook varianten met conventionele motoren op de markt. Dit en meer lees je op Autoblog.nl


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.