Opel zet zich vol in op elektrische auto’s, maar vergeet daarbij niet om bestaande technieken steeds een stapje zuiniger te maken. De volgende zet: een nieuwe diesel.

1,6-liter CDTI ecoFLEX
Het betreft een gloednieuwe viercilinder turbo-dieselmotor. Opel stelt hiermee een tweede generatie van compacte motoren voor, na de 1,6-liter benzinemotor: de 1,6-liter CDTI ecoFLEX diesels zullen de bestaande 1,7-liter motoren vervangen, evenals bepaalde minder krachtige versies uit het 2,0-liter dieselaanbod.

Zafira – 20% bijtelling
De Zafira Tourer is het eerste model in Nederland dat met de nieuwe diesel zal worden aangeboden. Dit levert deze versie een bijtelling van 20% op.

Diverse vermogens
Met zijn gesloten verbrandingscontrole en aluminium blok voldoet de nieuwe 1,6-liter CDTI ecoFLEX als eerste diesel van Opel aan de toekomstige emissienorm Euro 6. De motor zal uiteindelijk verkrijgbaar zijn in diverse vermogens, in verschillende modellen. In vergelijking met de 1,7-liter motor werden het maximumvermogen en -koppel opgetrokken tot respectievelijk 136 pk en 320 Nm, terwijl het brandstofverbruik tot tien procent minder bedraagt dan in even krachtige 2,0-liter dieselmotoren.

1.6 liter CDTI ECOTEC


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.