Opel Corsa-e bij een laadpaal
Er lijkt haast geen merk te zijn dat achterblijft. Ook Opel komt met ev’s en plugin’s. Uiteraard is er de Opel Ampera-e, de Opel Cosa-e volgt spoedig, meer volgt.

In geval van Opel gaat het om acht geëlektrificeerde modellen in het jaar 2021, in 2024 moet het gehele modelaanbod zijn geëlektrificeerd. Een koud kunstje als er eenmaal een goede plugin hybride-aandrijflijn is ontwikkeld. Ook een volledig elektrische aandrijflijn is hoogstzelden in slechts een model te vinden. De uitwisselbaarheid van techniek is deze dagen groot.

Vooral van de busjes mag veel worden verwacht. Als er elektrische busjes van Citroën en Peugeot aankomen, dan kan Opel niet achterblijven, alle drie de merken maken immers deel uit van PSA. Dus kan er een elektrische uitvoering van de Opel Combo Cargo, Combo Life en Zafira Life worden veracht en wel in 2021. De Life-uitvoeringen zijn trouwens personenbusjes. De volgende generatie van de Opel Astra zal eveneens in een volledig elektrische variant beschikbaar komen en is een concurrent voor auto’s als de Nissan Leaf en VW ID.3. In 2020 staat een elektrische Opel Vivaro op het programma, net als een volledig elektrische opvolger van de Mokka-X.

Elektrificatie is het codewoord. De Opel Ampera-e – een vaste waarde die geen verkoopsucces mag heten – wordt spoedig vergezeld van veel meer modellen. De eerste is uiteraard de Opel Corsa-e, die zonder twijfel enorm populair wordt, als er behoorlijke aantallen geproduceerd kunnen worden. Opel meldt verder ook bezig te zijn met brandstofceltechniek, dat betreft vooral onderzoek. Concrete plannen voor een Opel op waterstof zijn er vooralsnog niet.

Beeld: Opel Corsa-e bij een laadpaal


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.