Opel, een van de grootste autofabrikanten van Europa, en Europcar, de grootste autoverhuurder in Europa, hebben een overeenkomst aangekondigd om de Opel Ampera als huurauto aan te bieden.

Met de marktintroductie van de elektrische Ampera (eind 2011) zal Opel een nieuw segment in de Europese autosector creëren. Opel en Europcar slaan nu de handen in elkaar om de introductie en verspreiding van elektrische mobiliteit te stimuleren, zodat vanaf de lancering van de Ampera een groter publiek kan genieten van de voordelen van elektrische mobiliteit. Zo willen de partners de eerste auto’s al in november van dit jaar aanbieden bij de Duitse Europcar-afdelingen en kort daarna ook bij de Belgische en Nederlandse vestigingen. De Opel Ampera wordt vervolgens vanaf begin 2012 geïntroduceerd in Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Engeland.

“Het feit dat Europcar de Opel Ampera in zijn verhuuractiviteiten wil integreren, bewijst opnieuw dat onze elektrische auto met groot rijbereik perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, zelfs als fleetauto in het fel bevochten segment van de huurauto’s,” aldus Alain Visser, Vice President Sales, Marketing & Aftersales bij Opel/Vauxhall.

De Ampera is even gebruiksvriendelijk als elke andere auto. De elektrische auto biedt echter ook tal van intelligente functies die de bestuurder helpen om zo efficiënt mogelijk te rijden. Daarom hebben Opel en Europcar samen een complete introductie over de Ampera uitgewerkt om huurders met deze functies kennis te laten maken. Bij boekingen raadt Europcar de klanten wel aan om 10 tot 15 minuten uit te trekken voor de overhandiging van de auto. Opgeleide Europcar-werknemers geven dan uitleg bij diverse onderwerpen, zoals het opladen van de accu, de werking van de range-extender en diverse andere bijzondere functies en eigenschappen zoals het energieverbruik en de energie-efficiëntieweergave. Bovendien krijgen klanten advies over een energiezuinige rijstijl in de accumodus en manieren om energie te regenereren tijdens het remmen.

Europcar zet zich al lang in voor de bescherming van het milieu en heeft deze inspanningen geformaliseerd in een milieuhandvest. De onderneming deelt zijn visie met klanten door ze een groene vloot van zuinige, elektrische en hybride auto’s aan te bieden. Europcar werd in 2010 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot World’s Leading Green Transport Solution Company in de World Travel Awards.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.