Praktisch vervoer voor eenieder die niet hecht aan status.

De personenversie van een compact busje, beter is er niet als de ruimtebehoefte groot is en er ook nog een paar passagiers meemoeten. Bij Opel is dit model sinds jaar en dag de Combo. Was dit eerst een wat koddige Corsa met duidelijk een aangeplakt laadruim, inmiddels is het een busje uit één stuk, overigens aardig identiek aan de Citroën Berlingo en Peugeot Partner.

Ook het busje van Opel wordt voorzien van de inmiddels overbekende elektrische aaandrijflijn; 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. De topsnelheid is 130 km/u. Bij de snellader bedraagt het maximale laadvermogen 100 kW, terwijl bij een regulier laadpunt op 11 kW kan worden gerekend. Het accupakket heeft een capaciteit van 50 kWh.

De Opel Combo-e Life, want over die auto hebben we het, is er in twee lengtematen. De ene meet 4,40 meter, de andere 4,75 meter. De laatste is er ook als zevenzitter. De versie voor vijf personen heeft een bagageruimte van 597 liter, met de stoelen achterin neergeklapt is 2.126 liter beschikbaar. De lange versie slikt 850 liter aan bagage, of 2.693 liter met de stoelen neergeklapt.

De Opel Combo-e Life staat in het najaar in de showrooms.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.