Zodat het mogelijk is om over enige jaren ruime aantallen elektrische auto’s te produceren.

Er komt een batterijfabriek van Opel in Kaiserslautern, een locatie die niet is ingegeven door toeval. Deze plaats in Zuid-Duitsland is ook nu een productielocatie van Opel, het merk dat tegenwoordig deel uitmaakt van het Frane concern PSA.

Aangezien er plannen zijn om van alle modellen van Opel in het jaar 2024 in een elektrische uitvoering te bieden, is het van belang dat er voldoende accupakketten beschikbaar zijn. Daarom wordt overgegaan op de bouw van een batterijfabriek. De eerste paal gaat in 2023 de grond in, het eerste deel van de fabriek wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen.

Hier is een investering van twee miljard euro mee gemoeid, een vrij behoorlijk deel van dat bedrag is afkomstig van verschillende overheden. Duitsland, Frankrijk en de EU steken gezamenlijk 1,3 miljard euro in de fabriek.

We kunnen spreken van een heus prestigeproject, dat ertoe moet leiden dat het aantal ev’s op de Europese wegen fors toeneemt. Het middensegment is in opkomst, de grote automerken zullen de komende jaren massaal elektrische auto’s introduceren. Iets dat onontkoombaar is, want slechts met ev’s valt te voldoen aan de strenge uitstootnormen die door de EU worden gesteld. (Via: swr.de)

Beeld: Opel Corsa-e


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.