Alles elektrisch, bij het merk met de Blitz.

Elektrificatie is onontkoombaar, iets dat bij alle merken gebeurt. Dat geldt ook voor de terugkeer van klinkende namen uit het verleden. Bij Opel is dat Monza. Een klinkende naam, die voorheen werd gebruikt voor een grote en luxe coupé.

De Opel Monza die op stapel staat is (verrassing) een crossover, boven de Insignia. Volledig elektrisch, gebouwd op het eVMP-platform, dat kan worden gecombineerd met accupakketten waarvan de opslagcapaciteit tussen de 60 en 100 kWh ligt. Dat bergt de belofte in zich van een (voloende ruim) rijbereik dat tussen de 400 en 600 kilometer ligt. Wellicht dat er ook een plugin-uitvoering komt. De marktintroductie is voorzien voor 2024.

Alle compacte auto’s met een verbrandingsmotor hebben het moeilijk, de winstgevendheid van dergelijke auto’s is zeer miniem. Toch ziet het er volgens Opel-baas Michael Lohscheller naar uit dat er een compacte, elektrische Opel komt, die vooral geschikt is voor de stedelijke omgeving. Een model met een klein accupakket.

Verder wordt duidelijk gemaakt dat het merk duidelijk sportief wil zijn, ook elektrisch rijden hoort vermakelijk te zijn. (Via: ecomento.de)

Beeld: Opel Mokka-e in faux-sportieve uitvoering


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.