Opel Astra GTC
De turbodieselmotor met 136 pk en 320 Nm koppel is nu beschikbaar voor het hele Astra-gamma.

De 1.6 CDTI levert – met een kleinere cilinderinhoud – meer kracht en een hoger koppel dan de 1.7 CDTI die hij vervangt. De Opel Astra GTC met de nieuwe CDTI-motor is te bestellen als Design Edition vanaf 30.195 euro en kent bij gecombineerd zakelijk/privégebruik een bijtelling van 20%.

De 1.6 CDTI-motor verbruikt slechts 4,1 liter diesel per 100 kilometer en stoot 109 gram CO2 per kilometer uit. Toch accelereert de Astra GTC met 1.6 CDTI-motor vanuit stilstand naar 100 km/u in 10,2 seconden. En in de vijfde versnelling accelereert de Astra GTC van 80 tot 120 km/u in slechts 8,9 seconden, terwijl de vorige motor daar 10,5 seconden voor nodig had. De Opel Astra GTC heeft een topsnelheid van 198 km/u.

De nieuwe 1.6 CDTI-motor wordt standaard geleverd met Start/Stop en een systeem dat de remenergie terugwint. Dat systeem is gekoppeld aan de verder verbeterde, handmatig te bedienen zesversnellingsbak. Verbeterde componenten in de transmissie en in het schakelmechanisme zorgen voor meer comfort.

Opels efficiënte ‘fluisterdiesel’ is de eerste motor in het Astra-gamma die voldoet aan de toekomstige Euro 6-emissienorm. Het is ook de meest milieubewuste dieselmotor die Opel ooit heeft gebouwd. De motor heeft goede isolatie voor geluid en trillingen dankzij de optimale vormgeving van de componenten, een bijzonder efficiënt verbrandingsproces met meervoudige inspuiting en bijkomende geluiddempende maatregelen.

Ook de VTG-turbo (variabele turbinegeometrie), het common-rail brandstofsysteem en de Lean NOx Trap (LNT) nabehandeling van uitlaatgassen dragen bij aan de milieubewuste prestaties. Zo zorgt het LNT-systeem, dat voor de dieselroetfilter is gemonteerd, voor het opvangen en afbreken van stikstofoxide (NOx) in de uitlaatgassen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.