De Chevrolet Volt annex Opel Ampera is vandaag uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2012. De – meestal – elektrisch aangedreven auto met een range extender onder de kap viel duidelijk in de smaak bij de 59 juryleden uit 23 Europese landen. De auto kreeg 330 punten.

De genomineerden waren – in willekeurige volgorde – de Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Opel Ampera/Chevrolet Volt, Range Rover Evoque, Toyota Yaris en de Volkswagen up. Vandaag werd voor aanvang van de Autosalon in Genève bekendgemaakt dat de prijs dit jaar op het conto van de Opel Ampera zal worden bijgeschreven. Of de Chevrolet volt, deze twee plug-in EV’s zijn immers vrijwel identiek. Het is voor het tweede jaar op rij dat de prijs wordt toegekend aan een auto met elektrische aandrijving. Vorig jaar ging de prijs namelijk naar de Nissan Leaf.

Een aantal maanden geleden werd de Chevrolet Volt al tot winnaar uitgeroepen op de North American Car and Truck of the Year. Het dubieuze is echter wel dat deze week bekend is geworden dat Chevrolet de productie van de Volt voor minimaal vijf weken heeft stilgelegd. Dit vanwege tegenvallende verkoopresultaten.

Op de tweede plaats eindigde de Volkswagen up. Een derde plek was weggelegd voor de Ford Focus.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

de opel vind ik echt niet lelijk eigenlijk (Stiekem), ik hou wel van deze design! deze kan de langste km rijden vind ik leuk!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.