Gedurende de HISWA te water, van 4 tot en met 9 september op de NDSM-werf in Amsterdam, zorgen Opel en The New Motion ervoor dat alle VIP’s en officieel genodigden duurzaam vervoerd kunnen worden in de elektrisch aangedreven Opel Ampera.

Opel stelt hiervoor zes Ampera’s beschikbaar en The New Motion vier lolo smarts. Deze vier slimme laadpalen, waarover Groen7 al regelmatig heeft bericht, zorgen ervoor dat de batterijen van de ingezette Opels Ampera altijd gevuld blijven.<

De Opel Ampera rijdt, zonder de accu tussentijds op te laden, tot 80 kilometer op een acculading. Maar ook bij grotere afstanden blijft de Opel Ampera gewoon elektrisch verder rijden. De elektromotor wordt namelijk gevoed door een range extender, waardoor de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer. Kortom, de nieuwe Ampera wordt ook na het inschakelen van de range extender nog steeds elektrisch aangedreven, zodat de auto soepel, stil en efficiënt blijft rijden.

Lolo smart is het laadpunt van The New Motion waarmee veilig, slim, zorgeloos en gemakkelijk opgeladen kan worden. De lolo smart voldoet aan alle veiligheidseisen die aan een laadpunt gesteld worden en is geschikt voor ‘Mode 3, Type 2’ laden. Ook houdt lolo het stroomverbruik bij. Op die manier kan men de energie, die wordt verbruikt voor de auto, verrekenen met bijvoorbeeld de werkgever of de leasemaatschappij. Met het love to load netwerk wordt een community van gebruikers en aanbieders voor laadpunten gecreëerd. De eigenaar van elk laadpunt bepaalt welke community-leden wanneer toegang tot het laadpunt hebben. De locaties en beschikbaarheid worden weergegeven via een smartphone applicatie.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.