Opel Ampera-e aan de laadpaal
Het is nu niet meer wachten tot sint-juttemis, maar gewoon een aantal maanden.

Dat is een hele verbetering. Velen die geïnteresseerd waren in een relatief betaalbare ev met een groot rijbereik zullen inmiddels voor een andere auto dan de Opel Ampera-e hebben gekozen. De wachttijd was ronduit lang, in Noorwegen viel de auto op een gegeven moment helemaal niet meer te leveren. Maar het gaat zowaar de goede kant op. Opel meldt dat het wachten op een Ampera-e zes maanden of minder duurt.

Dit jaar zijn er in Nederland tot nog toe 700 exemplaren van de Ampera-e geregistreerd, in 2019 moet dat aantal verder toenemen. Er zijn meer auto’s aan Nederland toegewezen. Dat is gunstig, want met de zakelijke rijder die kiest voor de Ampera-e weet ook volgend jaar de profiteren van vier procent bijtelling. Dankzij het accupakket van 60 kWh haalt de auto ten minste 380 kilometer op een acculading. Een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 360 Nm zorgt voor een aardige vermogensreserve.

Redenen om niet voor de Opel Ampera-e te kiezen? Het is een vrij compacte auto en de bouwkwaliteit van het interieur kan beter. De vanafprijs van € 46.699 is niet per sé laag, het is wat dat betreft niet gunstig dat Opel geen deel meer uitmaakt van General Motors. Wanneer het rijbereik als uitgangspunt wordt genomen is er maar een concurrent. De Hyundai Kona Electric. Die auto kost ongeveer hetzelfde en kent momenteel een zeer matige leverbaarheid.

Foto: Opel Ampera-e aan de laadpaal door @dubcars op Autojunk


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.