Opel neemt voor de tweede keer deel aan de internationale rally van Monte Carlo met de elektrisch aangedreven Ampera. Na de overwinning van vorig jaar, verdedigen dit jaar acht Ampera-teams de titel voor auto’s met alternatieve aandrijving.

De ‘Rallye Monte-Carlo des Énergies Nouvelles’ wordt voor de 14de keer georganiseerd door de Automobile Club de Monaco. Het startschot wordt gegeven op 21 maart in Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand en Lugano en de rally eindigt drie dagen later in Monaco. Dit jaar zijn er meer regelmatigheidstests, zodat de nadruk nog meer op efficiënte rijprestaties komt te liggen. De opzet van de rally: een bepaalde afstand afleggen met een constante snelheid en met zo weinig mogelijk brandstofverbruik.

“De goede resultaten van vorig jaar bewijzen dat de Opel Ampera superieur is, zowel in extreme omstandigheden als in het dagelijkse gebruik,” zegt dr. Thomas Sedran, lid van de Raad van Bestuur voor Operations, Business Development & Corporate Strategies bij Adam Opel AG. “Wij willen daar nog een stap verder in zetten en onze leiderspositie op het vlak van alternatieve aandrijving opnieuw versterken.”

Om aan de start te mogen verschijnen, moeten de voertuigen een maximale CO2-uitstoot van 115 g/km hebben. Het algemene klassement wordt bepaald door de verhouding van het voertuiggewicht, de CO2-uitstoot, de energiedichtheid van de brandstof en het verbruik. De ‘Rallye Monte-Carlo des Énergies Nouvelles’ is het oudste en beroemdste evenement in de motorsport voor voertuigen met alternatieve aandrijvingssystemen. De Automobile Club de Monaco organiseert deze wedstrijd al sinds 1995.

Met het meermaals bekroonde concept van de Ampera is Opel pionier en trendsetter in duurzame mobiliteit. De Ampera is de eerste elektrische auto van Europese makelij die geschikt is voor dagelijks gebruik en meteen ook de best verkochte elektrisch aangedreven auto in Europa.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.