OPEC-landen blijven elektrische auto onderschatten
De landen waar olie letterlijk en figuurlijk uit de grond spuit denken nog steeds dat het allemaal wel mee zal vallen met de elektrische auto.

Volgens de OPEC rijden wereldwijd zo’n 266 miljoen elektrische auto’s rond per 2040 en die verwachting lag twee jaar geleden nog op 43 miljoen stuks. Deze olielanden beginnen zich zoetjes aan te realiseren dat de elektrische auto aan een niet te stuiten opmars bezig is, maar toch zijn de schattingen volgens sommigen nog veel te conservatief.

Zo denkt het onderzoeksbureau Bloomberg New Energy Finance dat de schatting van de OPEC gerust mag worden verdubbeld. De onderzoekers denken namelijk dat er zo’n 540 miljoen elektrische auto’s rondrijden in 2040, ongeveer 33% van alle auto’s op de wereld.

De OPEC is al vrij conservatief als het aankomt op schattingen met betrekking tot elektrisch vervoer, maar grote oliebedrijven zijn nog voorzichtiger. Da’s opmerkelijk, want autobedrijven zetten juist steeds meer in op elektrische aandrijflijnen. Het verschil in visie tussen olie- en autobedrijven neemt dan ook rap toe.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.