VW e-Golf aan de lader
Het voorwerk is gedaan, dus dat betekent zorgeloos instappen en gewoon gaan rijden.

Eigenlijk is een elektrische auto een auto als alle andere, en vrij ruim bovendien. Dus waarom niet met een ev op vakantie gaan? Met een Tesla is het zo ongeveer het meest eenvoudige wat er is, zeker omdat het ingebouwde navigatiesysteem ook laadstops inplant. De Superchargers zijn Europa-wijd te vinden. Met een meer gemiddelde elektrische auto, die een accupakket heeft van circa 30 kWh is het allemaal wat spannender.

Goede voorbereiding is dan het halve werk. Veel mensen vinden het oprecht leuk om te puzzelen met de route, liefst binnendoor en met onderweg een ruim aantal snelladers. Elektrisch rijden is nu nog onthaasten. Gedachteloos naar het zuiden te knallen werkt niet, het is onderweg zijn met besef van de omgeving en vaker een bezoek aan een vreemde stad. Uiteindelijk valt overal te komen. De gemiddelde app biedt ook buiten Nederland een enorme hoeveelheid laadmogelijkheden. Als er geen laadpaal beschikbaar is, dan valt iedere auto met de Schuko-aansluiting op te laden, ofwel het reguliere stopcontact.

Maar voor eenieder die geen zin heeft in gedoe, biedt Pharos Reizen elektrische rondreizen aan. Dat is dus vakantie met de elektrische auto. De zusterorganisatie van de ANWB heeft het nodige voorwerk gedaan. Aantekeningen over de route en uiteraard de laadvoorzieningen zijn ruim aanwezig. In gevallen bleek het laadpunt goed verstopt te zijn, of was de betaalmethode onduidelijk waardoor het lastig was een laadsessie te starten. Er wordt overnacht bij hotels waar opladen mogelijk is.

Er zijn reizen beschikbaar in Noorwegen, Duitsland en Schotland. Een Benelux-rondreis is over eeen paar maanden mogelijk. Het mag weinig verrassend heten dat Noorwegen, met zijn grote ev-dichtheid, het ideale vakantieland is voor bezitters van een elektrische auto. In Schotland is de situatie uitdagender en is volledig elektrisch rijden nog relatieve nieuwlichterij.

Foto: VW e-Golf aan de laadpaal, via pharosreizen.nl/elektrisch


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.