Op vakantie met een elektrisch vliegtuig?
Niet ondenkbaar.

Zelf kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een beter milieu door een elektrische auto te overwegen. Zaken waar we minder grip op hebben is de vervuilende vlieg- en vaarindustrie. Met name vliegtuigen zijn ongelofelijk slecht voor het milieu. Het kabinet wil dit compenseren met een extra vliegbelasting, maar je kunt ook zeker zelf iets doen.

MisterGreen gaat namelijk drie elektrische vliegtuigen leasen. De toestellen zijn afkomstig van de Duitse elektrische vliegtuigbouwer start-up ePlane. In tegenstelling tot de grote Boeings kunnen slechts 50 passagiers mee met de ePlane. Het is de bedoeling dat elektrisch vliegen al over twee jaar mogelijk is.

MisterGreen wil met deze drie elektrische vliegtuigen vluchten gaan aanbieden naar Londen, Parijs en Berlijn. Mocht je zo’n korte vlucht overwegen en gebruik maken van de ePlane dan lever je zelf een flinke bijdrage aan een schoner milieu. Een elektrisch vliegtuig heeft, net als een elektrische auto, minder onderdelen nodig en is goedkoper per kilometer in vergelijking met een conventioneel vliegtuig. Tevens is het onderhoud goedkoper van zo’n elektrisch toestel. Tel daarbij op dat stroom goedkoper in gebruik is dan kerosine en het plaatje is compleet. Het is nog niet bekend wat zo’n vlucht moet gaan kosten.

Het bedrijf MisterGreen kennen we in Nederland van de vloot elektrische auto’s die ze aanbieden aan leaserijders. Daar komt dus straks drie elektrische vliegtuigen bij.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.