Nissan Leafs in een rij
Een recordpoging in Helmond, om met ’s werelds langste rij elektrische auto’s in het Guinness Book of Records te komen.

Dat is het doel van de E-Parade op zondag 26 maart. We schreven er al eerder over, maar de dag komt eraan dus schrijf ‘m nu in de agenda! Het is de bedoeling om zoveel mogelijk elektrische voertuigen te verzamelen. Het huidige record is gevestigd in Berlijn, toen kwamen 577 elektrische voertuigen bijeen. Nu wordt gestreefd naar minstens 600 voertuigen.

Behalve elektrische autos zijn ook elektrische scooters, motoren, bussen, vrachtauto’s, Segways etc van harte welkom. De recordpoging vindt plaats op de A270, nabij de Automotive Campus in Helmond. De dag is georganiseerd door de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde. Op de Automotive Campus vinden dezelfde dag activiteiten plaats met mobiliteit van de toekomst als thema. Het Solar Team Eindhoven laat een gezinsauto op zonne-energie zien en er is een elektrische raceauto te zien van University Racing Eindhoven. Uiteraard brengen de deelnemers aan de E-Parade elektrische auto’s in alle soorten en maten mee, die na afloop van de recordpoging zijn te bewonderen op het parkeerterrein.

Ecotap stelt voor deze dag 20 laadpalen ter beschikking, zodat 40 auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. Ook in een laadmogelijkheid voor scooters en motoren wordt voorzien.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.