InMotion IM/e
Als het even kan in de Groene Hel. Omdat je doelen moet stellen in het leven.

Het studententeam InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven maakt grote stappen met de IM/e, een elektrische racer. De geschiedenis van deze auto is pril, hoewel InMotion sinds 2015 bezig is met elektrisch racen. De eerste meters met het huidige exemplaar werden aan het begin van dit jaar afgelegd. Daarna werd de auto getest én goed bevonden op de rollenbank van onderwjsinstituut Fontys. De aandrijflijn toonde zich betrouwbaar, de veiligheidssystemen werkten, de koeling was op orde en de motoren leverden zonder morren het gewenste vermogen.

Op naar de volgende stap. Testen op de weg. Het moment van de waarheid was vorige week. Wederom naar volle tevredenheid. Meindert van Buuren stapte in en reed er meteen mee weg. Deze coureur kwam eerder onder andere uit in de Auto GP en Formule Renault 3.5 klasse. Strakke wegligging, stijf chassis, goede remmen en een krachtige motor zo luiden de testnotities.

En nu? Handigheid krijgen in het testen en afstellen van de auto. Zo snel mogelijk terug naar het circuit om te testen bij snelheden boven de 150 km/h. Dan volgt in het voorjaar een aanval op het ronderecord voor elektrische auto’s op het circuit van Zandvoort, om daarna te proberen het ronderecord voor elektrische auto’s op de Nürburgring te veroveren.

Ook LeMans staat nog op de wensenlijst, met een andere raceauto van InMotion.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.