Ionity-snelladers
Daar is het niet zomaar snelladen, maar opladen op een waarlijk hoge snelheid. In Duitsland is de eerste locatie van Ionity te vinden.

Aanbieder Ionity maakt namelijk onderscheid met de concurrentie door snelladen op een hoge snelheid aan te bieden, meer precies zijn dit laders die een vermogen van maximaal 350 kW leveren. Er zijn nu nog geen auto’s te vinden die op dat vermogen laden, wel laadt een Hyundai Ioniq Electric met maximaal 70 kW en een Jaguar i-Pace met maximaal 100 kW. Waardes die geleidelijk gaan toenemen met het groter worden van de accupakketten die worden gemonteerd, bijvoorbeeld in elektrische vrachtwagens.

De eerste Ionity-snellaadlocatie is te vinden bij de Autobahnrastst├Ątte Brohltal Ost, langs de A61 bij Niederzissen. Dat ligt ruwweg tussen Bonn en Frankfurt am Main. Tot 31 mei is het gratis opladen, wat voor tarieven er daarna worden gehanteerd, is nu nog niet bekend.

Nog dit jaar moeten er in totaal 20 snellaadstations komen. Ionity is een samenwerkingsverband van de BMW Group, Ford Motor Company en de Volkswagen Groep. Het streven is om uiteindelijk laadstations te bieden die op een onderlinge afstand van 120 kilometer liggen, om het afleggen van grote afstanden met een volledig elektrische auto te vergemakkelijken. Andere partijen die snelladers bieden die eveneens op een vermogen van meer dan 50 kW laden, zijn Fastned, dat binnenkort de sprong naar het buitenland waagt, en Ultra-E van Allego.

Beeld: digitaal ontwerp van een willekeurig Ionity-snellaadstation


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.