Kia
De Zuid-Koreaanse autofabrikant zet zich in om op een milieuvriendelijke manier auto’s te produceren.

Kia legt de focus nadrukkelijk op recycling, organiseert duurzaamheidsinitiatieven onder werknemers en past schonere en modernere productiemethodes toe. In de afgelopen twaalf maanden daalden hierdoor het waterverbruik, de hoeveelheid restmateriaal en de emissies.

Recycling is een belangrijk onderwerp bij het merk. Ongebruikt verzinkt staal gaat naar staalproducenten in Korea, terwijl onbewerkt staal hergebruikt wordt in Kia’s fabriek in Gwangju. Kia heeft tevens programma’s in het leven geroepen om lakken en thinners te hergebruiken, terwijl ander restmateriaal zijn weg vindt in onder meer cement voor de bouw.

De laatste cijfers van de autofabrikant tonen aan dat de CO2-emissie van het productieproces ook is gedaald. Kia is het eerste Koreaanse bedrijf dat de uitstoot van het productieproces door externe partijen laat evalueren. De gegevens worden gecontroleerd de Korea Energy Management Corporation. De totale CO2-reductie is het equivalent van de jaarlijkse CO2-opname door 48 miljoen dennenbomen.

Kia is onlangs gestart met de productie in een nieuwe fabriek in Monterrey, in de Mexicaanse staat Nuevo León. De fabriek omvat een spuiterij dat de lucht reinigt voordat het in de atmosfeer komt. Er wordt gewerkt met de laatste technieken. De complete fabriek is gebouwd van constructiematerialen die de regulering van de temperatuur optimaliseren, uitgerust met LED-verlichting en een installatie om water te reinigen en te recyclen. Het adviesbureau Interbrand plaatste het merk op de 35e positie in het meest recente rapport Best Global Green Brands.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.