Oorlog van de elektrische scooter
Een mobiliteitsoplossing? In zekere zin.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een stad als New York City, kent Californië en met name Los Angeles geen goede vorm van openbaar vervoer. De enorme uitgestrekte stad kampt al tientallen jaren met files en heeft tal van plannen gekend om milieuvervuiling aan te pakken.

Een recente hype in Los Angeles is het gebruik van een elektrische scooter als vervoersmiddel. Tal van bedrijfjes zijn opgericht in de Amerikaanse stad en bieden diensten aan met deze emissievrije rakkers. Scan een QR-code, betaal een toeslag en je kunt gaan. Klinkt natuurlijk fantastisch, maar er is een keerzijde.

Los Angeles en ook andere gebieden in Zuid-Californië worden geplaagd door nalatigheid en vandalisme met de elektrische scooters. Toeristen die het vervoersmiddel dumpen na gebruik, of vandalen die de scooters slopen of in de zee gooien. De Los Angeles Times (niet beschikbaar in Nederland) spreekt van een serieus probleem. De lokale inwoners zijn niet blij met de ontwikkelingen en de Los Angeles Police Department (LAPD) geeft aan druk te zijn met belangrijkere zaken. Het is jammer om te zien dat een positief initiatief wordt verpest door een kleine groep. Wellicht dat betere maatregelen kunnen voorkomen dat er zo slecht wordt omgegaan met deze milieuvriendelijke oplossing.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gebeurde in Amsterdam niet zo heel lang geleden iets soortgelijks toen een of ander bedrijf ineens een berg deelfietsen in de stad had neergemplempt die je via een app kon huren. Die dingen slingerde ook overal rond. Bewoners gingen ze bij het grofvuil zetten als protest.

https://www.at5.nl/artikelen/171660/ludiek-protest-tegen-deelfietsen-tweewielers-bij-grofvuil-gezet

@laminaatplaat: Je laat het klinken alsof de “kleine groep” bewoners dit initiatief verpest. Volgens mij lag het in Amsterdam voornamelijk aan het gebrek aan parkeerplekken voor de fiets.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.