Volvo 40.1 Concept
De Zweedse autobouwer Volvo wil niet achterblijven en is bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto, met een groot rijbereik.

Het belooft een mooie toekomst te worden, met de nodige elektrische auto’s in het verschiet. Ook Volvo levert een bijdrage aan de electrificatie van het wagenpark. Eerder bracht Volvo natuurlijk twee regelrechte semi-elektrische verkooptoppers op de markt, de V60 Twin Engine en de XC90 T8 Twin Engine. Plugin-hybrides waar zakelijk rijdend Nederland zeer blij mee was. Enkele jaren daarvoor bestond de C30 DRIVe Electric, die mondjesmaat werd verkocht en door vrijwel niemand herinnerd zal worden.

Lex Kerssemakers, CEO van Volvo Amerika, heeft tijdens de Salon van Genève bekend gemaakt dat er een volledig elektrische Volvo zal komen. Deze auto moet een rijbereik van minstens 400 kilometer krijgen. Volgens Kerssemakers is een forse actieradius een vereiste om mensen tot de aanschaf van een elektrische auto over te laten gaan. De prijs zal in Amerika liggen op een bedrag tussen de 35.000 en 40.000 dollar. De marktintroductie moet plaatsvinden in 2019.

Dat lijkt te duiden op een vrij korte ontwikkelingstijd. Momenteel is het nog onbekend of er een bestaand model als uitgangspunt wordt genomen, of dat er een geheel nieuw model ontwikkeld wordt. Een keuze voor het platform van de XC60 en S/V/XC90, of voor het platform van de nog te introduceren XC40 behoort tot de opties.

De nieuwe elektrische Volvo moet de concurrentie aangaan met andere relatief betaalbare elektrische auto’s met een fors rijbereik. Daaronder de Opel Ampera-e en de Tesla Model 3. (bron: automotivenews.com)

Foto: Volvo 40.1 Concept


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.