Volocopter van boven
De fabrikant gebruikt zelf de benaming VTOL. Want geef hier maar eens een goede naam aan. De ontwikkeling is in ieder geval gaande.

Het laatste nieuws over het Duitse bedrijf Volocopter is dat er een investeringsronde is geweest. In totaal werd 25 miljoen euro opgehaald. Er is geïnvesteerd door Daimler, technologie-investeerder Lukasz Gadowski en een aantal andere partijen. Dat betekent dat er alvast een interessante strijd in de lucht wordt gevoerd. Want Lilium komt met een gelijkwaardig vliegend transportmiddel en haalde de afgelopen maand 75 miljoen euro binnen.

Dan de naam. Deze transportmiddelen worden aangeduid als vertical take-off landing vehicles (VTOL). Het is dus geen helikopter en geen vliegtuig. Helikopters schijnen niet meer dan één of twee rotoren te mogen hebben, vliegtuigen zijn vooral geschikt voor de lange afstand en kunnen niet verticaal stijgen.

Volocopter-directeur Florian Reuter meldt in een statement het volgende: “Het sterke financiële commitment van onze nieuwe investeerders is een signaal en vormt tegelijkertijd een bewijs van het groeiende vertrouwen in de nieuwe markt voor elekrische VTOL’s, die kunnen worden gebruikt als luchttaxi’s”.

Er wordt al een tijdlang gewerkt aan de ontwikkeling van de Volocopter. De eerste bemande testvlucht vond plaats in maart 2016. In juni van dit jaar werd er in Dubai een akkoord getekend om later dit jaar testen te gaan uitvoeren, waarbij de Volocopter wordt ingezet als luchttaxi. Want daaraan lijkt zowel Volocopter als Lilium zijn bestaansrecht te ontlenen; beide bedrijven willen taxidiensten naar de lucht brengen. Über was zo gek nog niet bezig, toen het begon met het aanbieden van helikoptervluchten.

Beeld: Volocopter.com


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.