Tesla Semi
De orders stromen in groten getale binnen. Wordt ook elektrisch vrachtverkeer de gewoonste zaak van de wereld?

De volgende die een order plaatst voor de Tesla Semi is bekend. Het is pakketbezorgdienst UPS. Het bedrijf maakte eerder al goede sier met vervoer op waterstof en andere milieuvriendelijkere brandstoffen. Dat alles in een strijd om de uitstoot in te perken.

UPS heeft liefst 125 exemplaren van de Tesla Semi besteld. De samenwerking tussen beide partijen is innig, UPS leverde data aan over het gebruik van zijn vrachtwagens. Dat levert mogelijk een beter bruikbare vrachtwagen op. Hoe de Semi’s precies gebruit gaan worden door UPS is niet niet bekend.

Het bedrijfsdoel van de pakketbezorgdienst is het beperken van de uitstoot van broeikasgassen. Tegen 2025 moet die uitstoot met 12 procent zijn verminderd. In hetzelfde jaar moet 25 procent van de energie die het gehele bedrijf gebruikt duurzaam opgewekt zijn. Verder moet 40 % van de brandstoffen die worden gebruikt een niet-conventionele zijn. Zo ongeveer alles, zo lang het maar geen diesel is. Dat betekent de inzet van elektrische bezorgvoertuigen, hybrides of brandstoffen als ethanol, compressed natural gas (cng), liquefied natural gas (lng), propaan en aardgas. Over de hele wereld rijden er meer dan 8.500 voertuigen rond die worden aangedreven door een alternatieve brandstof.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.