Tesla Model X
Niet alleen de Tesla Model S krijgt een optionele ‘belachelijk-modus’, waarin de auto in recordtijd naar de 100 schiet, ook de Model X krijgt deze optie. Daarmee wordt het een van de snelste SUV’s ooit.

Dankzij een slimme elektronische zekering, kan de aandrijflijn van Tesla nu veilig overweg met hogere amperages. Daarmee stijgt ook het vermogen en de acceleratie. Deze Ludicrous-optie is niet goedkoop: 10.000 dollar op de Model S P90D en 5.000 dollar voor bestaande klanten van een P85D.

Het was al bekend dat de Model X, de SUV waarvan de uitlevering later dit jaar moet beginnen, ook met 700 pk-sterke Dual Motor-versie leverbaar wordt (overigens beschikken alle Model X’en over twee elektromotoren, alleen ook met minder vermogen). Elon Musk heeft laten weten dat ook de Ludicrous Mode optioneel aangeboden gaat worden op de Model X. Ze hebben nog geen acceleratietijden kunnen testen, maar Musk vermoed dat de SUV in 3,3 seconden naar de honderd raast. Dat is door het hogere gewicht en groter frontaal oppervlak wat langzamer dan de Model S met deze optie, maar het is wel meteen de snelste SUV op de markt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gaan de koters op de achterbank leuk vinden. Papa papa papaaaaaaaaaaaarghhhhhh…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.