Skoda Vision E
De VAG-groep bekommert zich om het milieu. Of ziet op zijn minst de markt voor elektrisch rijden aantrekken en pikt graag een graantje mee.

Vorige week was het Audi, deze week is Skoda aan de beurt. Ook bij het Tsjechische filiaal van de Volkswagen-groep bestaan er plannen op het gebied van elektrisch rijden. Op de Shanghai Motor Show, die volgende maand gehouden wordt, zal de Vision E worden onthuld. We hebben er nu alvast beeld bij.

De Skoda Vision E is een SUV van sportieve snit. De auto heeft twee elektromotoren met een systeemvermogen van 225 kW (307 pk) en een rijbereik van maximaal 500 kilometer. Vierwielaandrijving is aanwezig, zoals ooit nog gebruikelijk was in deze voertuigklasse. De auto kan zelfstandig filerijden, een parkeerplaats zoeken en inparkeren en op de snelweg rijden en wisselen van rijbaan om trager verkeer in te halen. Vaardigheden waarmee de auto op niveau 3 van autonoom rijden zit. Veelbelovende specificaties, maar behoorlijk vrijblijvend. Een productiemodel is er voorlopig niet, de batterijcapaciteit wordt niet vermeld en naar het prijspeil kunnen we slechts gissen. Afgelopen zomer werd ons trouwens ook al een elektrische Skoda-SUV in het vooruitzicht gesteld.

De auto wordt gebouwd op het MEB-platform (Modulare Elektrifizierungsbaukasten), dat binnen de Volkswagen-groep gebruikt zal gaan worden voor elektrische auto’s. Skoda’s eerste auto met een volledig elektrische aandrijflijn komt in 2020 op de markt, in 2025 moeten wil het merk vijf elektrische auto’s in verschillende segmenten aanbieden. Een Superb plugin-hybride staat voor 2019 op de planning.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.