De ADAC Opel e-Rally Cup moet laten zien dat elektrisch rijden heus behoorlijk vermakelijk is.

Binnen de racerij is een elektrificatiegolf gaande. Een kwestie van met de tijd meegaan en een voor de hand liggende aandrijflijn kiezen. Dat leidt ertoe dat de ADAC Opel e-Rally Cup is opgericht. Het voorkeursvervoersmiddel komt bij Opel vandaan.

Het is de Opel e-Corsa met de overbekende aandrijflijn, die 100 kW (136 pk) met een bijbehorend koppel van 260 Nm. Dat is niet spectaculair veel en tegelijk onwrikbaar, dus de winst lijkt haast vanzelfsprekend uit te zullen gaan naar degene die beschikt over de beste stuurmanskunsten.

Tot de deelnemers behoort ook een Nederlands team, tot grote vreugde van de vaderlandse Opel-importeur. Het gaat om de “Dare Devils”. Toe maar. Eén van de coureurs is Timo van der Marel, hij heeft er het volgende over te melden: “Het is geweldig om als Nederlander de primeur te hebben om te kunnen deelnemen aan de eerste elektrische rallycompetitie ter wereld. De Opel Corsa-e Rally heeft inmiddels laten zien waartoe hij in staat is en met het hele team kijken we ernaar uit om de auto ook echt in competitie te ervaren. Inmiddels is de laatste hand gelegd aan de livery van onze auto, die zeer onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie. Wij zullen als ‘Dare Devils’ aan de start verschijnen. Hiermee willen we, samen met Opel Nederland, elektrisch rijden een prikkelende impuls geven. Gedurende het gehele seizoen, op én buiten het parcours.”

De eerste coureurs beschikken inmiddels over hun auto en hebben een rijtraininkje gehad van oud-rallyrijder Volker Strycek. De competitie gaat van start op 11 en 12 juni, met de ADAC Rally Stemweder Berg, die in de omgeving van Osnabrück wordt verreden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.