Mercedes 240D
De Duitsers gaan Tesla achterna, en starten de verkoop van accupakketten voor thuis.

Het is de toekomst om steeds meer gebruik te maken van hernieuwbare energie en steeds minder afhankelijk te worden van het stroomnet. Dat betekent zonnepanelen op het dak. Het is dan fijn als de zon schijnt en alle geleverde energie direct thuis gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische auto. Maar dat is lang niet altijd het geval. Overdag leveren zonnepanelen vaak veel energie op. Dat is juist het moment waarop het stroomverbruik thuis laag is, omdat de plicht roept en veel mensen naar kantoor of een andere werklocatie gaan.

De thuisbatterij is dan een goede oplossing, dat ziet Mercedes-Benz ook in. In samenwerking met Vivint Solar is een thuisbatterij gepresenteerd. Vivint Solar is in Amerika geen kleine speler, het installeerde er al 100.000 zonnepanelen.

Door gebruik te maken van duurzame energie wordt elektrisch rijden nog milieuvriendelijker. De elektrische Mercedessen van de toekomst kunnen op een verantwoorde manier worden opgeladen. Het systeem bestaat uit modulaire batterijen met een capaciteit van 2,5 kWh. Er kunnen maximaal acht batterijen worden gekoppeld, de bovengrens ligt dus op 20 kWh. De verkoop gaat nog dit kwartaal van start in Californië.

De concurrentie met Tesla’s Power Wall wordt nadrukkelijk aangegaan. Je kunt binnenkort bij Mercedes niet alleen een elektrische auto kopen, maar een complete energieoplossing voor thuis. Dat deze energieopslag er zou komen was overigens in 2016 al bekend.

Foto: een Mercedes 240D uit de tijd dat roetwolken nog heel gewoon waren, door @drf76 op Autojunk

Energiespeicher


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.