KTM Freeride E-XC
De nieuwtjes over motorfietsen volgen elkaar in rap tempo op deze dagen.

De merknaam KTM behoeft weinig toelichting, zeker niet voor mensen die wel eens naar de Dakar kijken. De enduro-motoren zijn een vaste waarde binnen deze wedstrijd over onverhard terrein. Nu blijkt dat ook KTM een van de bedrijven is die brood ziet in elektrische aandrijving. Dus niet alleen auto’s, bussen en vrachtwagens worden elektrisch, maar ook motorfietsen.

Directeur Stefan Pierer ziet een massale verschuiving naar elektrisch aangedreven motoren en het delen van motoren door consumenten. Dat zei hij tijdens de lancering van de KTM Freeride E-XC. Behalve elektrische motorfietsen, zal KTM ook benzine aangedreven motorfietsen blijven produceren. Daarnaast komen er hybride motorfietsen, hybride aandrijving vormt de tussenfase van brandstof naar volledig elektrisch, volgens de KTM-baas.

De elektrische motorfiets is vooral een oplossing voor stedelijke gebieden. Inzet is dat 50 procent van de totale vloot elektrisch zal zijn. Verder is er een toenadering van de elektrische fiets en de motorfiets volgens Pierer. Fietsen worden steeds duurder, denk daarbij aan de krachtige speed pedelecs. Motorfietsen worden juist eenvoudiger en betaalbaarder.

KTM heeft overigens een verbeterde versie van de Freeride E-XC gepresenteerd. Een enduro-motor met een maximumvermogen van 18 kW (24,5 pk) en een koppel van 42 Nm. Het accupakket is afneembaar en heeft een capaciteit van 3,9 kWh. Bescheiden cijfers. Het grote voordeel is wel dat er in een mum van tijd kan worden opgeladen. De motor wordt voor een bedrag van € 7.500 op de markt gebracht. (Via: cyclenews.com)

Met dank aan Andrew voor de tip


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.