Jaguar i-Pace bij Eurotunnel-trein
Welke autofabrikant heeft niet te lijden onder leveringsproblemen van accupakketten?

Het merk Jaguar lijkt betere dagen te hebben gekend. In China zakken de verkoopaantallen ineen, de Brexit dreigt en de dieselmotor kan niet meer met goed fatsoen worden verkocht. Niet voor niets wordt overwogen om uitsluitend nog elektrische auto’s te bouwen en tegelijk is dat een haast ondoenlijke opgave.

Met de Jaguar i-Pace heeft het merk een aardig succes in handen. De auto kent zo zijn nadelen, maar het rijgedrag is meer dan vermakelijk en dat maakt veel goed. Het is zelfs de World Car of the Year 2019 geworden. Maar als zoveel merken lukt het Jaguar ook niet om aan voldoende accupakketten te komen. Volgens Ralph Speth, bestuursvoorzitter van Jaguar, is het niet zozeer de vraag hoeveel elektrische auto’s er verkocht kunnen worden, maar hoeveel batterijen er ingekocht kunnen worden. Er is maar een beperkt aantal toeleveranciers, die eenvoudigweg niet genoeg kunnen produceren.

Behalve Jaguar kampen ook merken als Audi en Hyundai met een wat gebrekkige aanvoer van accupakketten. De levertijd voor een nieuwe auto loopt daardoor gemakkelijk op tot meerdere maanden of zelfs meer dan een jaar en dat terwijl elektrisch rijden nog maar in een beperkt aantal landen een grote populariteit geniet. (Via: automobilwoche.de)

Beeld: Jaguar i-Pace bij Eurotunnel-trein


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.