De Fiat Panda TwinAir Turbo met Dualogic-transmissie heeft 85 pk, 145 Nm koppel en stoot 95 gram CO2 uit per kilometer. Volgens Fiat de beste prestaties in het A-segment. Het merk laat weten dat deze uitvoering goed is voor vrijstelling van BPM en wegenbelasting tot 2014.

14% bijtelling
De nieuwe Fiat Panda TwinAir Turbo 85 Dualogic is net als de handgeschakelde versie te bestellen in de uitvoeringen Pop, Easy en Lounge. Standaard is de Panda onder meer uitgerust met: vijf deuren, centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, anti whiplash hoofdsteunen, airbags vóór, gordijnairbags, een waarschuwingssysteem bij het niet dragen van veiligheidsgordels op álle zitplaatsen, dagrijverlichting, deur- en achterklepbekleding en smart fuel systeem (vulopening opent en sluit automatisch). Voor zakelijke rijders geldt het lage bijtellingstarief van 14%.

Handmatig
De Panda TwinAir Turbo 85 Dualogic is uitgevoerd met een elektronisch geregelde, geautomatiseerde versnellingsbak waarmee ook handmatig geschakeld kan worden. Er zijn vijf versnellingen en van verzet wisselen duurt 190 milliseconde. De Dualogic wordt in de automatische of handgeschakelde positie gezet door het pookje simpelweg naar links te bewegen. De praktijk wijst volgens Fiat uit dat de Dualogic vaak in de automatische stand wordt gebruikt. De elektronica speelt netjes op de omstandigheden in en neemt de rijstijl van de bestuurder in de ‘berekening’ wanneer er geschakeld moet worden mee. Voordeel van de Dualogic-versnellingsbak boven een ‘gewone’ automatische versnellingsbak is de grotere duurzaamheid en de kostenbesparing (gemiddeld verbruik: 4,1 l/ 100 km).

Naast de Fiat Panda met Dualogic volgen later dit jaar de uitvoeringen 4×4, Trekking en Natural Power. De Fiat Panda TwinAir Turbo 85 staat dankzij inruilvoordeel en een slooppremie van €1.000 (auto’s van 2002 en ouder) voor €7.990 in de prijslijst, de versie met Dualogic vanaf €9.890.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.